کابل شبکه چیست

کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

قاعدتا اسم الکساندر گراهام بل را شنیده اید، در سال 1877 میلادی، بل شرکت خود را در زمینه پروژه ملی تلفن آمریکا تاسیس کرد، یازده سال بعد، یعنی در سال 1888 نیکولا تسلا با پروژه برق به روی کار آمد. وقتی که کابل های تلفن در کنار کابل های جریان برق قرار گرفتند باعث ایجاد نویز در تلفن های شهری آن زمان شدند.

این اختلال و نویز های ایجاد شده باعث ایجاد خش خش پیوسته و واضح نبودن صدا گشت. در آن زمان ابتکاری ابداع کردند و برای سیم ها پل هایی بوجود آوردند که با رسیدن به آن پل ها، مسیر خود را تعویض می کردند و سیم ها با هم تداخل مسیر نداشتند. کابل های شبکه نیز از این قانون استفاده می کنند. در این مقاله با کابل شبکه چیست و چه کاربردی دارد بیشتر آشنا می شوید.

 

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه قطعه ای از یک سخت افزار است که برای اتصال یک دستگاه شبکه به سایر دستگاه های شبکه و یا اتصال دو یا چند کامپیوتر برای اشتراک گذاری دستگاه هایی مانند چاپگر یا اسکنر استفاده می شود. دستگاه ها را می توان با چند متر (مثلا از طریق اترنت) یا فاصله تقریبا نامحدود (برای مثال از طریق اتصالات اینترنت) از هم جدا کرد. در حالی که شبکه های بی سیم در زمانی استفاده می شوند که توان عملیاتی مشکلی نداشته باشد ولی اکثر شبکه های کامپیوتری بزرگ از کابل ها برای انتقال سیگنال ها از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می کنند.

 

کابل شبکه بهتر است یا وایرلس؟

شاید خیلی افراد بر این باور باشند که امروزه با وایرلس شدن و پیشرفتی که این تکنولوژی داشته، کابل های شبکه، کارایی خود را از دست داده اند، اما هنوز هم خیلی از شبکه های کامپیوتری برای اتصال به یکدیگر و همچنین انتقال داده ها به کابل شبکه، که مجموعه سیم هایی از جنس مس و شیشه هستند، نیاز دارند. بطور کلی کابل های شبکه برای متصل ساختن، اشتراک گذاری دستگاه های یک شبکه و تبادل داده ها به کار می روند.

کابل شبکه چیست

کاربرد کابل شبکه:

کابل شبکه نوعی کابل است که دستگاه ها را به اترنت یا دیگر انواع شبکه وصل می کند. این یک بخش اساسی از هر زیر ساخت فناوری اطلاعات، چه در خانه و چه در یک تجارت است. از آنجایی که امروزه بسیاری از چیزها به شبکه ها متکی هستند، از کامپیوترها گرفته تا تلویزیون های هوشمند و هر چیز دیگری، کابل های شبکه شما باید به درستی کار کنند.

 

انواع کابل شبکه:

کابل کواکسیال: این کابل ها حاوی یک هادی مرکزی و یک سپر فلزی است که توسط یک لایه پلاستیکی قرار گرفته، در بین آن عایق شده است. سپر فلزی در کابل های کواکسیال، هرگونه عنصر یا تداخل را از بیرون مسدود می کند.

در کابل کواکسیال، لایه بیرونی که به نام غلاف شناخته می شود، کابل را از آسیب فیزیکی محافظت می کند. در همین حال، محافظ فلزی کابل را از هرگونه تداخل خارجی محافظت می کند و عایق بین محافظ فلزی و هادی های کابل کواکسیال، سیگنال های الکترومغناطیسی را حمل می کنند و می توانند در مدل های تک هسته ای یا چند هسته ای عرضه شوند. در حالی که یک کابل کواکسیال یک هسته ای تنها یک فلز مرکزی دارد، کابل های چند هسته ای دارای سیم های فلزی زیادی هستند. کابل های کواکسیال در روزهای اولیه شبکه های کامپیوتری استفاده می شوند.

 

کابل شبکه چیست

 

کابل های جفت پیچ خورده محافظ: این کابل های اترنت که با نام کابل های STP نیز شناخته می شوند، به طور گسترده از آنها برای تاسیسات تجاری استفاده می کنند. این کابل ها برای شبکه های کامپیوتری توسعه یافته اند و برای مناطقی با تداخل بالا انتخابی عالی هستند. کابل های جفت پیچ خورده محافظ نیز برای گسترش هر فاصله بین کابل ها استفاده می شوند.

کابل های STP از سیم های رنگی تشکیل شده که به دور یکدیگر پیچیده شده اند و جفت ها را تشکیل می دهند. معمولا کابل های جفت تابیده شیلددار از چهار جفت سیم رنگارنگ که با سپرهای فلزی و یک غلاف پلاستیکی منفرد پیچیده شده اند، بوجود آمده اند.

کابل های جفت تابیده بدون محافظ: این کابل ها یا کابل های UTP به طور چشمگیری در کامپیوترهای صنعتی و شرکتهای مخابرایت به کار می روند. هادی های موجود در کابل های UTP مداری را تشکیل می دهند که هر EMI را متوقف می کند. مانند کابل های STP، جفت های پیچ خورده بدون محافظ سیم های رنگارنگی هستند که دور یکدیگر پیچیده شده و سپس در یک غلاف پلاستیکی پیچیده می شوند. در مقایسه با کابل های STP، کابل های UTP مقرون به صرفه تر است.

 

کابل شبکه چیست

 

کابل های فیبر نوری: کابل های فیبر نوری، کابل های شبکه ای هستند که حاوی یک هسته شیشه ای یا پلاستیکی هستند که توسط یک روکش، یک بافر و یک ژاکت محافظت می شوند. این لایه ها از کابل های فیبر نوری در برابر آسیب احتمالی و تداخل خارجی مخافظت می کنند. این کابل شبکه بهترین انتخاب برای حمل داده در فواصل طولانی و کابل استاندارد برای اتصال شبکه ها  در مکان های مختلف است. کابل های فیبر نوری می توانند فیبر تک حالته یا فیبر چند حالته باشند. کابل های SMF فواصل طولانی تری را پشتیبانی می کنند، در حالی که کابل های MMF داده های بیشتری را حمل می کنند.

 

کابل شبکه چیست

 

شایان ذکر است بعد از کابل کشی های انجام شده با افزایش تعداد کاربرانی که وارد مدار شبکه می شوند تعدادی سوکت بلا استفاده باقی می ماند، برای حل این مشکل تمام کابل های متصل به سوکت را در یک منطقه جمع کرده  به پچ پنل وصل می کنیم. در این صورت اگر در شبکه مشکلی به وجود بیاید، عیب یابی راحت تر و سریع تر خواهد بود. از دیگر تجهیزاتی که برای سازماندهی شبکه به کار می رود، رک است. رک در شبکه اهمیت بالایی دارد زیرا موجب نظم و امنیت تجهیزات شبکه می گردد.

 


 

بیشتر بخوانید: کابل کشی ساختار یافته چیست؟

 


 

دسته بندی کابل شبکه:

در بالا در مورد انواع کابل شبکه مطالعه کردید، حال میخواهیم بدانیم هر نوع کابل شبکه با چه دسته یا دسته هایی کار می کند. این دسته ها نتایج کارآمد و بهتری را برای انواع کابل های مختلف ارائه می دهند و به هشت دسته تقسیم می شوند.

  1. Cat1: دسته یک برای تلفن های سیمی و مودم ها استفاده می شود.کابل های جفت تابیده بدون مخافظ،رایج ترین نوع کابل در این دسته هستند.
  2. Cat2: این دسته به طور گسترده در دهه 1980 برای تلفن و شبکه های زنگ استفاده می شد.
  3. Cat3: در اوایل دهه 1990، کابل های دسته سه، کابل های اترنت بودند که از چهار جفت سیم  پیچ خورده تشکیل شده بودند. آنها معمولا در ساختمان های قدیمی یافت می شوند.
  4. Cat4: این کابل کشی مانند cat3 معمولا در ساختمان های قدیمی دیده می شود. برای اهداف حلقه نشانه به کار می روند.
  5. Cat5: کابل کشی رده 5 در اواسط دهه 1990 با پتانسیل اترنت سریع معرفی شد. به دلیل سرعت و مقاومت بالا مورد استفاده قرار گرفت.
  6. Cat6: دسته 6 نرخ انتقال داده قابل توجهی را نسبت به cat5 ارائه می دهد. در ساختمان های تجاری که به اترنت گیگابایتی گسترده نیاز دارند استفاده می شود. در سال 2009، cat6 به عنوان نسخه تقویت شده cat6 معرفی شد.
  7. Cat7: این کابل کشی زیر ساخت هسته قوی تری را فراهم می کند. پالایش cat7a قادر به انتقال 40 گیگابایت است.
  8. Cat8: دسته 8 دارای هادی های خود در فویل پیچیده شده است که امکان سرعت داده بالاتر را فراهم می کند.

کابل های شبکه را از نظر جنس به دو دسته کابل شبکه مسی و کابل شبکه فیبر نوری تقسیم بندی می کنیم در ادامه به مزایا و معایب آنها پرداختیم:

-مزایای کابل شبکه مسی: در کابل های شبکه مسی، رسانایی بسیار بالایی وجود دارد، زیرا مس یکی از رساناترین مواد الکتریسیته است، به همین علت در ماشین آلات و اتصالات الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. در دیگر ویژگی های کابل های شبکه مسی انعطاف پذیری بالای آنها، مقاومت در برابر خوردگی ، شکل پذیری و چکش خواری است.

-معایب کابل شبکه مسی: کابل های شبکه مسی در برابر بار الکتریکی بالا نمی توانندخیلی خوب عمل کنند و همچنین باعث ایجاد تداخل الکترومغناطیسی می شوند.

-مزایای کابل شبکه فیبر نوری: کابل های شبکه فیبر نوری، نوع پیشرفته ای از کابل شبکه هستند که در انتقال داده ها توان بیشتری دارند. این کابل ها از رشته های نازک شیشه و پلاستیک ساخته شده است. در این نوع کابل شبکه داده ها با کمک فیبر نوری منتقل می شوند.

اگر فاصله بین دو مکان زیاد بود از کابل فیبر نوری استفاده می شود، به همین دلیل این کابل دارای چندین لایه پوشش محافظ است که در صورت وجود تداخل الکتریکی، عمل انتقال بدون هیچ مشکلی صورت پذیرد.

سرعت در این نوع کابل شبکه بالاست به همبن علت در محیط های بزرگ مهندسی، سازمان ها و ادارات از این کابل فیبر نوری استفاده می گردد، همچنین امنیت و انعطاف پذیری بالا از دیگر ویژگی های این کابل شبکه است.

-معایب کابل شبکه فیبر نوری: هزینه تولید و نصب بالایی دارد، امکان شکنندگی، آسیب رسیدن به سیگنال ها، مشکلات اتصال و خطر نصب و ساخت از دیگر معایب این کابل شبکه به شمار می رود.

 

کابل شبکه چیست

آیا رنگ کابل اترنت مهم است؟

هیچ ارتباطی بین رنگ کابل اترنت با عملکرد آن وجود ندارد. فروشندگان کابل فقط رنگ های خاصی به کابل های اترنت می دهند تا کاربرد و نوع اتصال آنها را بفهمند و اتصالات خود را از رقبای خود متمایز کنند.

اگرچه هیچ کد صنعتی برای یک رنگ خاص وجود ندارد، صنعت تلاش میکند تا در برخی از رنگ ها یکنواختی را حفظ کند.

  • کابل اترنت خاکستری: کابل های اترنت خاکستری نشان دهنده اتصالات اترنت استاندارد در شبکه های تجاری ومسکونی هستند.
  • کابل اترنت سبز: این رنگ به طور کلی اتصال متقاطع را طبقه بندی میکند که از طریق آن دستگاه ها یا رایانه های مختلف را مستقیما متصل می کنید.
  • کابل اترنت زرد: به طور کلی، تکنسینها از کابل های اترنت زرد رنگ برای برق رسانی از طریق اتصالات اینترنتی استفاده می شود.

IEEEاین استاندارد را برای طبقه بندی کابل هایی که جریان 30 واتی را در پورت ارسال می کنند، در صورت استفاده با کابلهای اترنت جفت کابل تابیده، توسعه داده است.

  • کابل اترنت آبی: این رنگ برای اتصالات سرور ترمینال است. شما میتوانید چندین سیستم را با اتصال سرور ترمینال بدون استفاده از مودم یا هر رابط شبکه دیگری به شبکه LAN متصل کنید.

 

کابل شبکه چیست

خرید کابل شبکه:

خرید تجهیزات شبکه، از جمله خرید کابل شبکه ، کار ساده ای نیست! زیرا پیکربندی شبکه شما به کابل های شبکه بستگی دارد. از عوامل موثر و مهم در خرید کابل شبکه، می توان به سرعت، فاصله بین دستگاه ها و فرکانسی که به آن نیاز دارید، اشاره کرد . اما کابل های شبکه همان طور که در بالا توضیح داده شد، دارای نوع، دسته بندی و جنس متفاوتی هستند، همچنین در برند های مختلف تولید و در بازار تجهیزات شبکه به فروش می رسد.

اینکه چه نکاتی در عملکرد بهتر کابل شبکه تاثیر دارد، حائز اهمیت است و باید در هنگام خرید کابل های شبکه به آن دقت کنید. یکی از برند های معروف و معتبر کابل های شبکه، کابل شبکه لگراند است که برای آشنایی بیشتر با این محصول می توانید مقاله کابل شبکه لگراند نخرید را مطالعه و بررسی کنید.

پر فروش ترین محصولات

Create your first navigation menu here
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account