نحوه نصب پچ پنل بر روی رک

نحوه نصب پچ پنل بر روی رک

نصب پچ پنل (Patch Panel) بر روی رک یکی از مراحل اصلی در نصب و راه‌اندازی یک شبکه است. پچ پنل یک تجهیز است که ارتباطات فیزیکی بین دستگاه‌ها را مدیریت می‌کند و همانطور که در مقاله آشنایی با انواع پچ پنل شبکه و کاربرد آنها گفتیم به شما امکان می‌دهد، کابل‌ها را به صورت سازمان‌ یافته و قابل مدیریت به دستگاه‌ها متصل کنید.

در ابتدا انتخاب یک پچ پنل مناسب با شبکه و تجهیزات شما از اهمیت ویژه ای برخوردار است بنابراین خواندن مقاله بالا را پیشنهاد میکنیم، حال اگر به شکل اصولی و درستی نصب شود به راحتی میتوان تمام تجهیزات متصل به آن را مدیریت کرد و اختلالی در روند شبکه ایجاد نمیشود. در زیر توضیحاتی درباره نحوه نصب پچ پنل بر روی رک آمده است.

نحوه نصب پچ پنل بر روی رک:

مرحله 1: تهیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز

برای نصب پچ پنل شما به 4 ابزار اصلی نیاز دارید. قطعا استفاده از تجهیزات و ابزار های مخصوص در راحتی و سرعت نصب تاثیر بخصوصی دارد. و با توجه به تنوع پچ پنل های موجود در بازار نصب برخی از انها ساده و برخی دیگر نیاز به ابزار دارند.

  • آچار پانچ
  • کاتر کابل
  • آچار سوکت زن
  • سیم چین

مرحله 2: آماده‌سازی کابل‌ها

قبل از نصب پچ پنل، باید کابل‌های مورد نیاز را آماده کنید. این شامل کابل‌های شبکه (مانند کابل‌های Ethernet) و کانکتورهای متناسب با پچ پنل است. اطمینان حاصل کنید که کابل‌ها به درستی انتخاب شده و طول مناسبی دارند. بگونه ای که کابل دچار کشیدگی یا تا خوردگی نشود. دیاگرام رک میتواند در تعیین متراز کابلها و پچ کورد ها به شما کمک کند.

 


 

بیشتر بخوانید: دیاگرام رک چیست و کاربرد آن

 


 

با استفاده  از کاتر کابل حدود 2 الی 3 سانتیمتر از روکش ابتدای کابل را جدا کرده، به اصطلاح سیم ها را لخت میکنیم. در نظر داشته باشید که رشته های داخل کابل نباید آسیب ببینند.

مرحله 3: تفکیک رشته های سیم

سیم های داخل کابل دو به دو بهم تابیده شده اند که به آن کابل “زوج به هم تابیده” گفته می شود. باید این کابل ها را از یکدیگر جدا کنیم.

مرحله 4: تعیین موقعیت پچ پنل

باید محل نصب پچ پنل روی رک را تعیین کنید. پچ پنل باید در نقطه بهینه قرار بگیرد، جایی که تمام دستگاه ها با کوتاهترین کابل به پچ پنل متصل شوند. همچنین باید فضای کافی و از نظر تهویه، امکان عبور جریان هوا وجود داشته باشد. دسترسی به آن برای مدیریت کابل‌ها آسان باشد ولی دست و پا گیر نباشد.

در رک های دیواری بهتر است که پچ پنل بصورت افقی نصب شود تا دسترسی راحت تری داشته باشید. اما اگر از رک ایستاده استفاده مبکنید، دست شما برای نصب افقی یا عمودی پچ پنل بازه اما بطور معمول بصورت افقی نصب میکنند. نحوه نصب پچ پنل بر روی رک به این صورت می باشد که پچ پنل را با استفاده از پیچ و مهره به ریل های رک فیکش میکنیم. سپس پچ پنل را داخل یکی از یونیت های رک قرار می دهیم و در آخر پیچ و مهره را به بدنه اصلی رک محکم وصل میکنیم.

مرحله 5: برقراری اتصالات

مهمترین مرحله در نحوه نصب پچ پنل، برقراری اتصالات می باشد. کابل‌ها را به پچ پنل متصل کنید. هر کابل را با استفاده از کانکتور مناسب به پورت مربوطه روی پچ پنل متصل کنید. بهتر است برچسب‌های مناسب برای هر پورت روی پچ پنل قرار دهید تا بتوانید کابل‌ها را به درستی شناسایی کنید.

برچسب ها باید با نقشه های پورت مطابقت داشته و حرفه ای و خوانا باشد. در صورت امکان بهتر است از ماشین برچسب زن استفاده کنید. هر دو سر کابل ها را برچسب بزنید. تا اگر در آینده مشکلی برای سوئیچ پیش امد مهندس آی تی برای رفع عیب یابی، کابل را در پورت شبکه به سرعت شناسایی کند.

دو استاندارد برای برقراری اتصالات وجود دارد، استاندارد EIA / TIA 568 B و EIA / TIA 568 A . در حال حاضر استاندارد T568B بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. چرا که کاربردهای متعددی دارد و با طیف گسترده‌ای از سیستم‌ها هماهنگ می‌شود. با این حال انتخاب بهترین استاندارد بر عهده نصاب یا طراح سیستم خواهد بود. ترتیب رنگبندی هر یک از این استاندارد ها به شکل زیر است.

  • EIA / TIA 568 A: سفید سبز , سبز , سفید نارنجی , آبی , سفید آبی , نارنجی , سفید قهوه‌ای , قهوه‌ای
  • EIA / TIA 568 B: سفید نارنجی , نارنجی , سفید سبز , آبی , سفید آبی , سبز , سفید قهوه‌ای , قهوه‌ای

پس از انتخاب استاندارد مورد نظر با استفاده از آچار پانچ کابل را پشت پچ پنل و در پایانه مورد نظر نصب می کنیم. و در نهایت با استفاده از سیم چین قطعه های اضافی سیم ها را قطع میکنیم. این کار علاوه بر نظم و زیبایی باعث اتصال درست و کامل سیم ها به کیستون می شود. سپس ضامن را به بدنه کیستون متصل کنید و ضامن را به سمت راست بچرخانید.

مرحله 6: بررسی و تست

بعد از اتصال کابل‌ها، اطمینان حاصل کنید که هر کابل به درستی و در پورت متناظر خود متصل شده است. همچنین، تست کنید که اتصالات به درستی کار می‌کنند و هیچ خطایی در انتقال داده وجود ندارد.

مرحله 7: مدیریت کابل‌ها

پس از نصب پچ پنل و اتصال کابل‌ها، مدیریت کابل‌ها را به طور منظم و مرتب انجام دهید. از نگهدارنده ها کابل و متصل‌کننده‌های کابل برای رسیدگی به کابل‌ها و جلوگیری از تنظیمات نامناسب استفاده کنید. همچنین، استفاده از برچسب‌ها و نشانه‌گذاری‌ها می‌تواند در شناسایی سریع‌تر کابل‌ها و انجام تغییرات در آینده مفید باشد.

در این مقاله آموزش نصب پچ پنل شبکه بر روی رک را مرحله به مرحله توضیح دادیم و تمام نکاتی که باید در نظر گرفته شود را هم بیان کردیم. زیرا کوچکترن اشتباهی ممکن است ارتباط کل شبکه شما را مختل کند. توصیه می شود که قبل از نصب دستورالعمل های تولید کنندگان رک و پچ پنل خود را هم مطالعه کنید.

 

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع پچ پنل شبکه و کاربرد آنها

پر فروش ترین محصولات

Create your first navigation menu here
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account