معرفی انواع نگهدارنده کابل

معرفی انواع نگهدارنده کابل

نگهدارنده کابل (Cable Management) یک سیستم یا دستگاه است که برای نصب و مدیریت کابل‌های شبکه و تأمین نظم و ارتباط صحیح بین آنها استفاده می‌شود. نگهدارنده کابل‌ها می‌تواند شامل مجموعه‌ای از قطعات و لوازم باشد که برای نصب کابل‌ها در سازماندهی منظم و مرتب و دریافت آنها به صورت محکم استفاده می‌شود.

 

نگهدارنده کابل یا Cable Management چیست؟

نگهدارنده کابل به منظور جلوگیری از تداخل، گره خوردگی و درهم تنیدگی کابل‌ها، حفظ قابلیت دسترسی و عملکرد بهینه سیستم کابلی و کاهش خطرات ایجاد شده توسط کابل‌های بی ‌نظم به کار می رود. Cable Management برای به منظور سازماندهی و پشتیبانی کابل کشی استفاده می شود.

سازماندهی کابل های دون رک شبکه شناسایی اجزا و عیب یابی مشکلات شبکه را آسان میکند. بعلاوه فضای کمتری را اشغال میکند. خرید این قطعه یک سرمایه گذاری برای جلوگیری از اتلاف وقت و آسیب های فنی در آینده می باشد.

 

معرفی انواع نگهدارنده کابل:

انواع نگهدارنده کابل از نظر قرارگیری

معرفی انواع نگهدارنده کابل

بطور کلی انواع نگهدارنده کابل شبکه از نظر جهت قرار گیری به دو دسته تقسی می شود. نگهدارنده کابل افقی و یا عمودی بسته به محل قرار گیری آن استفاده می شود. این مدل سبب منظم و مرتب شدن کابل هایی میشود که از دستگاه های داخل رک خارج شده است .

مهم ترین نکته ای که قبل از خرید کابل های افقی باید به آن توجه کرد داشته باشید ارتفاع رک و تعداد کابل های داخل آن با نگهداره ی مورد نظر شما سازگاری دارد یا نه. به علاوه باید اطمینان حاصل نمایید که استفاده از نگهداره کابل سبب تغییر تجهیزات موجود در رک نمیشود و کابل های موجود میتوانند آزادانه اضافه و یا حذف شوند.

لازم به ذکر است، نگهدارنده کابل افقی یک یونیت و دو یونیت از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر مدل ها برخوردار است. نگهدارنده کابل عمودی این امکان راه فراهم میکند تا کابل ها به صورت عمودی منظم و مرتب در کنار رک قرار بگیرند همین امر موجب استفاده بیشتر و بهینه از کابل ها می شود.

  • نگهدارنده کابل قلاب دار: این نوع نگهدارنده یک نوعی از نگهدارنده افقی است که به جای در پوش دارای قلاب است و نحوه گذاشتن و برداشتن کابل در درون آن بسیار آسان تر می باشد. نگهدارنده کابل قلاب دار در رک های دیواری و ایستاده قابل استفاده هستند.
  • نگهدارنده کابل درپوش دار: بعد از قرار دادن کابل ها درون این نگهدارنده درپوشی بر روی آن قرار می گیرد تا از دسترس افرادی که در حال کار با سایر قطعات نصب شده درون رک هستند، حفظ شود و احتمال آسیب رسیدن به آنها کمتر شود.

معرفی انواع نگهدارنده کابل

انواع نگهدارنده کابل از نظر سبک و استایل:

نگهدارنده های کابل اصولا دارای سبک های گوناگونی هستند که در اینجا به توضیح برخی از آنها می پردازیم.

معرفی انواع نگهدارنده کابل

فینگر داکت منعطف یکی از سبک های نگهدارنده کابل است که محافظت و مراقبت از تجهیزات شبکه و کابل ها را به حداکثر می رساند. در این مدل برای کابل کشی راحت تر کابل ها را از سوراخ های موجود بر روی داکت عبور داده میشود و کابل ها به صورت مرتب در رک قرار میگیرد.

نوع دوم نگهدارنده کابل حلقه ای D شکل می باشد که در حالت های مختلف اعم از عمودی، افقی و حتی مورب در مدیریت کابل ها استفاده میشود. مدل بعدی نگهدارنده کابل که منحصر به فرد است به شکل شکاف های شانه ای است که کابل های موجود در رک را در برابر خطرات موجود مراقبت میکند و جریان هوا در همان لحظه افزایش میدهد. آخرین مدل از کابل های نگهدارنده که به طور خاص برای خطوط تلفن استفاده می‌شود. اصولا به وسیله یک پایه در دو بلوک مدیریت کابل مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع نگهدارنده کابل از نظر ساختار

معرفی انواع نگهدارنده کابل

 

نگهدارنده کابل ها از نظر ساختار به دو دسته یک طرفه و دو طرفه تقسیم بندی کرد. در نوع یک طرفه اتصال کابل بین تجهیزات در درون رک شبکه راحت تر صورت میگیرد اما در مدل دو طرفه از پچ پنل ها جهت جدا نگهداشتن کابل ها برای  تمایز بهتر پشتیبانی میکند.

نگهدارنده کابل از نظر متریال

نگهدارنده های کابل از نظر متریال به سه نوع مواد پلاستیکی، فلزی و نیمه فلزی تولید و عرضه میشوند. مواد سازنده  پلاستیکی و فلزی جزو رایج ترین مواد برای ساخت نگهدارنده کابل هستند. مواد پلاستیکی به دلیل سبک وزن تر بودن نصب آسان تری نسبت به سایر مواد ساخت نگهدارنده کابل دارند. نگهدارنده فلزی در محافظت از کابل ها از هر نوع آسیب مقاوم تر است.

 

مزیت استفاده از نگهدارنده‌ی کابل:

  1. آراستگی ظاهری کابل‌ها در رک شبکه
  2. دسترسی آسان به کابل‌ها و تجهیزات شبکه
  3. مانع از جرقه زدن یا آتش‌سوزی و اتفاق های ناگوار
  4. عیب یابی سخت افزاری تجهیزات
  5. بهبود و افزایش عملکرد سیستم
  6. بهبود نگهداری و عملکرد سیستم در رک
  7. قابلیت توسعه
  8. افزایش جریان هوا و بهینه‌سازی خنک کننده تجهیزات و کابل ها در رک
  9. کاهش تداخل سیگنال‌ها
  10. کاهش زمان از کارافتادگی و قطعی برق
  11. کاهش خطای های انسانی
  12. کاهش آسیب ناشی از خم شدن نادرست کابل، حرکت نادرست یا برخورد با تیزی
  13. کاهش خرابشدن کابل ها در رک شبکه
  14. راه حل مقرون به صرفه در طولانی مدت

 

راه های مراقبت از نگهدارنده کابل:

  • نباید کابل های شبکه در اطراف اجسام تیز و برنده و قسمت های مرطوب قرار بگیرند. در نتیجه از قرار دادن کابل ها در زیر طبقات خودداری فرمایید.
  • بهتر است از رنگ های متنوعی برای کابل های شبکه استفاده کنید.
  • کابل ها را خیلی محکم و سفت دسته نکنید.
  • باید طوری از کابل استفاده کنید که دسترسی آسان داشته باشید و نیازی به کشیدن آن ها نداشته باشید.
  • باید از روکش های مناسبی برای نگهداری کابل استفاده کنید.
  • برای پیچیدن کابل ها از سیم های با کیفیت و ایمن استفاده کنید.
  • کابل های شبکه مجموعه سیم هایی از جنس مس یا شیشه هستند که برای انتقال اطلاعات و داده ها بین کامپیوترها، روترها و سوئیچ ها (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید: متعلقات رک شبکه

پر فروش ترین محصولات

Create your first navigation menu here
Shopping cart
Sign in

No account yet?

Shop
0 Wishlist
0 items Cart
My account