رک شبکه چیست و انواع آن

رک شبکه چیست و انواع آن

رک شبکه چیست:

رک شبکه (Network Rack) یا کابینت شبکه (Network Cabinet) یک قفسه بزرگ است که به منظور نصب و نگهداری تجهیزات شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این قفسه‌ها، علاوه بر نصب و نگهداری تجهیزات شبکه مانند: سوییچ‌ها، روترها، سرورها و ذخیره‌سازهای شبکه و … به عنوان محل نصب تجهیزات ارتباطی مانند: پچ‌پنل‌ها، کابل‌ها و برق‌رسانی نیز استفاده می‌شوند.

همچنین، با توجه به این که بیشتر تجهیزات شبکه دارای کابل‌های ارتباطی مانند: کابل‌های LAN و برق هستند، رک های شبکه‌ قابلیت مهار کردن کابل‌ها و جلوگیری از ایجاد شلوغی در محیط کاری را نیز دارند. رک ها از بی نظمی تجهیزات شبکه جلوگیری می کنند و به این دلیل که در محیطی امن نگهداری می‌شوند، از خطرات محتملی مانند: آسیب دیدن تجهیزات، ضایع شدن اطلاعات و همچنین دسترسی غیرمجاز به تجهیزات جلوگیری می‌ کند.

رک های شبکه‌ از جنس فلز ساخته شده‌اند و دارای اندازه‌های مختلفی هستند که در بازار عرضه و به فروش میرسند. به طور معمول، این قفسه‌ها با ارتفاع‌های استانداردی از جمله: 42U ،24U و 12U ساخته می‌شوند. ارتفاع یک رک شبکه به عنوان واحد اندازه‌گیری در نظر گرفته می‌شود و یک واحد رک شبکه (U) برابر با 44.45 میلی‌متر یا 1.75 اینچ است.

 


 

بیشتر بخوانید: یونیت رک چیست

 


 

به طور کلی، رک های شبکه‌ به عنوان یکی از اساسی ترین قطعات در حوزه شبکه‌های کامپیوتری، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و می‌توانند باعث بهبود امنیت، عملکرد و سهولت در نصب و نگهداری تجهیزات شبکه شوند.

در این مقاله قصد داریم بطور مفصل به دو موضوع رک شبکه چیست و انواع آن و همچنین کاربرد رک در شبکه بپردازیم. اگر قصد خرید رک شبکه دارین و یا نگهداری و مراقبت از تجهیزات شبکه برای شما سخت شده حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

انواع رک شبکه:

رک های شبکه‌ در شکل‌ها و انواع مختلفی تولید می‌شوند که به برخی از آن‌ها در زیر اشاره کرده ایم:

  • رک شبکه دیواری: این نوع رک های شبکه‌ به صورت عمودی به دیوار نصب می‌شوند و در محل هایی که فضا برای نصب رک کافی نیست، استفاده می‌شود. این نوع رک شبکه به دلیل نصب آسان و قابلیت نصب در محیط‌های کوچک، بسیار محبوب است.

رک شبکه چیست و انواع آن

  • رک شبکه ایستاده: این نوع رک شبکه‌ جهت نصب تجهیزات شبکه در محیط‌های بزرگ و با حجم بالا استفاده می‌شود. رک شبکه ایستاده بر روی پایه‌های فلزی و به شکل ایستاده قرار میگیرد.
  • رک شبکه out door: رک Outdoor یا رک بیرونی از آن دسته رک‌های شبکه‌ است، که برای استفاده در فضاهای باز استفاده می‌شود. این مدل رک از تجهیزات شبکه در برابر شرایط فیزیکی و محیطی بیرون محافظت می‌کند. این نمونه رک‌ها دارای دو دسته رک ایستاده و دیواری‌اند که باتوجه‌ به نوع و حجم تجهیزات می‌توانید هرکدام از آن دو مدل را انتخاب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله رک Outdoor چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه کنید.

رک شبکه outdoor

  •  رک شبکه قابل حمل: این نوع رک شبکه، به دلیل وزن کم و امکان حمل آسان، برای استفاده در محیط‌هایی که نیاز به جابجایی مکرر رک شبکه دارند، مانند محیط‌هایی که نیاز به دسترسی موقت به تجهیزات شبکه دارند، مناسب است.
  • رک شبکه با درب شیشه‌ای: در این نوع رک‌های شبکه، قسمت جلویی را با درب شیشه‌ای پوشش می‌دهند. این درب شیشه‌ای باعث دید کامل تجهیزات داخل رک به صورت شفاف است و به راحتی می‌توان از وضعیت تجهیزات داخل رک مطلع شد.
  • رک شبکه با درب فلزی: در این نوع رک‌های شبکه، قسمت جلویی را با درب فلزی پوشش می‌دهند. این درب‌ها به دلیل سادگی و مقاومت بالا در برابر آسیب‌های محیطی مانند ضربه و خراش، بسیار محبوب هستند.
  • رک شبکه با سیستم خنک کننده: در بعضی از رک‌های شبکه، سیستم خنک کننده‌ای نصب شده است که به کاهش دمای داخل رک کمک می‌کند. این سیستم‌های خنک کننده با استفاده از فن‌ها و سیستم‌های تهویه هوا عمل می‌کنند.
  • رک شبکه با پایه: برخی از رک‌های شبکه دارای پایه‌هایی هستند که برای جلوگیری از لرزش تجهیزات داخل رک استفاده می‌شوند.
  • رک های شبکه‌ با قابلیت توسعه: برخی از رک‌های شبکه دارای قابلیت توسعه هستند که به کمک آن‌ها می‌توان تجهیزات جدیدی به شبکه اضافه کرد. به عنوان مثال، در بعضی از رک‌های شبکه قابلیت اضافه کردن یک واحد رک جدید به رک موجود، وجود دارد.

 

کاربرد رک شبکه:

همانطور که گفته شد رک شبکه‌ به عنوان یک قطعه اساسی از تجهیزات شبکه در سازمان‌ها و شرکت‌ها برای نصب تجهیزات شبکه مانند: سوئیچ‌ها، روترها، سرورها، پچ پنل‌ها و دیگر تجهیزات شبکه استفاده می‌شود. و استفاده از رک ها دارای مزیت هایی است که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

  •  افزایش بهره‌وری: نصب تجهیزات شبکه در رک شبکه به کاهش هزینه‌های سیم‌کشی، مدیریت و نگهداری کمک می‌کند و سبب افزایش بهره‌وری شبکه می شود.
  • سهولت دسترسی: رک شبکه‌ به کاربران امکان می‌دهد تا دسترسی آسانی به تجهیزات شبکه داشته باشید و در صورت نیاز، تجهیزات را جابجا کنید.
  • مدیریت بهتر کابل‌ها: رک شبکه به مدیریت بهتر کابل‌ها کمک می‌کند و از آسیب دیدن و خراب شدن کابل‌ها جلوگیری می‌کند.
  • استفاده بهینه از فضای فیزیکی: نصب تجهیزات شبکه در رک‌ به بهینه‌سازی فضای فیزیکی و به ایجاد فضای کاری منظم کمک می‌کند.
  • امنیت بیشتر: نصب تجهیزات شبکه در رک باعث افزایش امنیت تجهیزات شبکه و جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به تجهیزات می‌شود.

 

چگونه یک رک شبکه مناسب انتخاب کنیم؟

انتخاب رک شبکه مناسب، بسته به نیازهای سازمان یا شرکت، متفاوت و بسیار مهم است. در ادامه به برخی از مهمترین عواملی که در انتخاب رک شبکه نقش دارند، اشاره می‌کنیم:

  1. اندازه: رک شبکه‌ در اندازه‌های مختلفی وجود دارد. بنابراین، برای انتخاب رک شبکه، باید به محل نصب و نیازهای شبکه خود توجه کنید. برای مثال، اگر شما در یک اتاق کوچک فضای محدودی دارید، بهتر است از رک شبکه با اندازه کوچک یا رک دیواری استفاده کنید.
  2. ظرفیت: رک های شبکه‌ در ظرفیت‌های مختلفی تولید می شوند. برای انتخاب رک شبکه، باید به تعداد و اندازه تجهیزات شبکه خود توجه کرده و با ظرفیت مناسب آن را انتخاب کنید.
  3. ساختار: رک شبکه‌ دارای ساختار‌های گوناگونی می باشد. برای انتخاب رک شبکه، باید به نوع تجهیزات شبکه و نحوه نصب آن‌ها در رک توجه کنید. به عنوان مثال، اگر تجهیزات شبکه شما دارای اندازه های مختلفی باشد، رک شبکه با تنظیم ارتفاع های متفاوت می‌تواند برای شما مناسب باشد.
  4. دسترسی: دسترسی به تجهیزات شبکه بسیار مهم است. بنابراین، برای انتخاب رک شبکه، باید به دسترسی آسان به تجهیزات خود دقت کنید. به عنوان مثال، اگر شما نیاز به دسترسی آسان به تجهیزات داخل رک دارید، رک شبکه با درب شیشه‌ای می‌تواند برای شما مناسب باشد.
  5. خنک کننده: اگر تجهیزات شبکه شما نیاز به خنک کننده دارند، رک شبکه با سیستم خنک کننده می‌تواند برای شما مناسب باشد.
  6. قابلیت توسعه: اگر شما قصد افزایش تعداد تجهیزات شبکه را دارید، رک شبکه با قابلیت توسعه می‌تواند برای شما یک گزینه مناسبی باشد. بنابراین، برای انتخاب رک شبکه، باید به نیازهای خود توجه کنید و رک شبکه مناسب با نیازهای شبکه خود را انتخاب کنید.

 

بیشتر بخوانید: استاندارد رک شبکه چیست

اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من