استاندارد رک شبکه چیست

استاندارد رک شبکه چیست

استاندارد رک شبکه یکی از مهم ترین مواردی است که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید. چرا که در هنگام نصب رک به مشکل برخواهید خورد. به طور کلی استاندارد رک شبکه به مجموعه شاخصه های گفته میشود که هر رک شبکه باید مطابق آن طراحی و تولید شوند. همانطور که میدانید رک شبکه در درون خود انواع مختلف تجهیزات شبکه با برندهای گوناگون را جای میدهد.

در نتیجه بایستی بر اساس یک سری استاندار هایی طراحی و تولید شود. دقت به استاندارد رک شبکه به مدیران شبکه کمک میکند تا در هنگام خرید به ابعاد و شکل ظاهری رک ها توجه کنند و خریدی مطمعن داشته باشند. در نتیجه اگر رک مناسب محل مورد نظر خود را نخرید و یا به اشتباه انتخاب کنید در هنگام نصب با مشکلاتی زیادی مواجه خواهید شد که در ادامه مقاله به توضیحاتی در رابطه با استاندار های رک خواهیم پرداخت.

استاندارد رک شبکه چیست:

همانطور که متوجه شدید شناخت استاندارد رک شبکه بسیار مهم است همچنین باید بدانید که علاوه بر این موضوع شناخت معلقات رک و استاندار های لازم برای برقراری یک رک شبکه اصولی و حرفه ای ضرروی است که شما میتوانید در مقالات بعدی مستر رک آن را مطالعه کنید. استاندارد رک از مهم ترین مسئله ای است که یک متخصص شبکه برای راه اندازی شبکه باید از آن اطلاعات کامل و جامع داشته باشد.

رک‌های موجود در بازار انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن ها استانداردهای خاص خودشون را به همراه دارند. هر مدل از رک های شبکه دارای استاندارد های متفاوتی هستند با توجه به این موضوع رک شبکه از تجهیزات شبکه محافظت میکند پس باید بهترین طراحی و عملکرد را داشته باشد.

اصولا رک ها تجهیزاتی با ابعاد و اندازه های بزرگی هستند که نصب و جایگذاری آن ها باید کاملا به درستی انجام بشود که این موضوع لازمه انتخاب و خرید یک رک شبکه مناسب است.  اما به طور کلی در بحث استاندارد رک اصولا از واحدی به نام یونیت که با U نشان داده میشود که برای ارتفاع رک ها استفاده میشود و هر یک یونیت ارتفاع برابر با 1.75 اینچ یا 44.45 میلی متر است.

رک Outdoor چیست و چه کاربردی دارد

استاندارد رک دیواری:

رک های دیواری از پر کاربردترین انواع رک های شبکه هستند. این نوع رک در مکان هایی که فضای کافی برای رک وجود ندارد از رک های دیواری استفاه میشود. رک های دیواری در شبکه های کوچک و خانگی که تجهیزات کمی را در خود جای میدهند مناسب هستند.

ارتفاع، عرض و عمق رک از مهمترین استاندارهای یک رک محسوب میشود. معمولا برای تعیین استاندارد عمق و عرض رک ما دو دسته عمق داخلی و خارجی و همچنین عرض داخلی و خارجی را باید مشخص کنیم که از در ادامه به توضیحات این شاخصه ها میپردازیم:

  • ارتفاع رک:

مهم‌ترین استانداردی که برای رک‌های دیواری و ایستاده بررسی میشود، ارتفاع رک ها است. همانطور که در قسمت قبلی گفتیم، استاندارد رک برای ارتفاع برحسب واحد یونیت یا U مشخص میشود. این واحد طول آداپتورها را مشخص می‌کند؛ به معنای ارتفاع تجهیزاتی است که میتوانند در رک قرار بگیرند.

معمولا ارتفاع یک واحد داخل رک بین 1 تا 4 یونیت می باشد. ارتفاع کلی رک شبکه از جمع کردن تعداد یونیت‌های رک محاسبه میشود. برای بررسی دقیق تر ارتفاع رک باید اندازه فن ها و تجیهزات جانبی رک را هم در نظر بگیرید. اصولا ارتفاع یک رک دیواری بین 6 تا 12 یونیت می باشد. پرکاربردترین ارتفاع‌های رک دیواری موجود در بازار رک شبکه 6، 7، 9 و 12 یونیت است.

  • عرض رک:

عرض رک در واقع همان پهنای رک شبکه می باشد که یک رک دیواری یا ایستاده دو استاندارد برای عرض داخلی و عرض خارجی دارد. عرض داخلی یک رک به مقدار عرض فضای داخل رک که شما امکان نصب تجهیزات را دارید، گفته میشود.

عرض خارجی هم دومین استاندارد رک برای پهنای قسمت خارجی یا همان عرض بیرون رک است. عرض خارجی برای یک رک دیواری معادل 10، 19 یا 21 اینچ میباشد و عرض داخلی اون 60 یا 80 سانتی‌متر است. منظور از عددی که برای عرض رک عنوان میشود، همون عرض داخلی رک شبکه می باشد.

  • ظرفیت رک:

یک رک دیواری ظرفیت تحمل وزن زیادی ندارد و شما حداکثر می‌توانید 60 کیلوگرم تجهیزات در درون رک شبکه خود قرار دهید.

  • چرخش رک:

از استانداردهای رک شبکه دیواری، زاویه‌ی چرخش رک می باشد. بعضی از مدل‌های رک دیواری به شکل فیکس شده به دیوار نصب میشوند و قابلیت چرخش ندارند. اما بعضی از مدل‌ها قابلیت چرخش تا 360 درجه دارند که دسترسی به پشت رک را امکان‌پذیر می‌کند.

 

استاندارد رک ایستاده:

رک ایستاده هم مانند رک دیواری از پرکاربردترین رک های شبکه محسوب میشوند. این نوع رک‌ها در سایزهای مختلفی طراحی و تولید میشوند که بهترین گزینه برای تجهیزات سنگین و شبکه‌های بزرگ است. برای خرید رک ایستاده شما باید به ابعاد رک توجه داشته باشید، چون این رک‌ها اگر درست انتخاب نشوند، فضای زیادی اشغال می‌کنند.

  • ارتفاع رک:

در رک‌های ایستاده هم شما برای مشخص کردن ارتفاع به واحد یونیت نیاز دارید. رک‌های ایستاده ارتفاع بیشتری نسبت به رک‌های دیواری دارند؛ چرا که تجهیزات بیشتری را متیوان در آن ها قرار داد. به طور کلی استاندارد رک برای ارتفاع رک‌های ایستاده از 12 تا 47 یونیت می باشد.

  • عرض رک:

مقدار عرض داخلی یک رک ایستاده معمولا بین 60 تا 80 سانتی‌متر است. معمولا نوع 60 سانتی‌متری برای رک‌های پایه و نوع 80 سانتی‌متری برای رک‌های پیشرفته به کار میرود. در نوع 80 سانتی متری معمولا یک فضای اضافه برای نصب تاسیسات جانبی مثل: پاور ماژول و… در نظر گرفته شده است. در رک‌های ایستاده معمولا عرض خارجی رک بین 10 تا 21 اینچ است که نوع 21 اینچی در موارد معدودی و خاصی استفاده میشود.

  • ظرفیت رک:

 ظرفیت رک‌های ایستاده نسبت به سایر انواع رک‌ها خیلی بیشتر می باشد. یک سری از مدل‌های این نوع رک که خاص و سفارشی میباشند تا 1000 کیلوگرم وزن را هم را تحمل می کنند.

 معمولا رک‌های ایستاده قابلیت نصب چرخ و پایه را نیز دارند که امکان چرخش 360 درجه برای رک را فراهم می‌کند. تا کاربران به پشت رک دسترسی داشته باشند.

  • نصب فن:

رک‌های ایستاده قابلیت نصب 1 تا 4 فن جهت خنک کردن تجهیزات شبکه درون رک را دارند.

شما می‌توانید پاور ماژول‌هایی با تعداد پورت بالا مثلا 8 یا 9 پورت را روی رک ایستاده نصب کنید.

 

عمق رک؛ مهم‌ترین استاندارد رک شبکه:

عمق رک را می‌توان مهم‌ترین استاندارد رک شبکه دانست. این بعد از ابعاد رک شبکه مشخص می‌کند که شما چه تجهیزاتی را می‌توانید داخل رک شبکه قرار بدهید و این رک شبکه به چه فضایی احتیاج دارد. عمق رک به معنای فاصله‌ی قسمت جلویی رک تا قسمت پشتی آن محاسبه میشود.

معمولا برای رک‌های شبکه نیز دو عمق داخلی و خارجی در نظر گرفته میشود که عمق داخلی رک را نمیشه با استاندارد رک شبکه اندازه‌گیری و مشخص کرد. در حقیقت هر نوع رک با توجه به ابعاد و برندی که دارد، عمق داخلی متفاوتی می‌تواند داشته باشد.

اما به طور کلی وقتی از عمق رک صحبت میشود به معنای عمق خارجی رک است که برای رک‌های دیواری عمق خارجی رک کمتر از رک‌های ایستاده است. معمولا رک‌های دیواری با عمق‌های 45، 55 و 60 سانتی متر ساخته میشوند.

اما رک‌های ایستاده به دلیل نیازی که به ظرفیت‌های بالاتری دارند با عمق‌های 60، 80، 100 و 120 سانتی‌ طراحی و تولید می شوند. موقع انتخاب عمق رک باید حتما فاصله‌ی رک تا دیوار را هم در نظر بگیرید. ضمن اینکه عمق رک باید سه اینچ از ابعاد تجهیزات شما بیشتر باشد تا بتوانید متعلقات رک را نیز در داخل آن قرار بدهید.

 

بیشتر بخوانید: رک شبکه چیست و انواع آن

اولین منوی راه اندازی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من